Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax schrijft miljoenen af op Experience

25 oktober 2012, 18.18 uur · Aangepast 11 september 2014, 19.00 uur

Ajax heeft het afgelopen jaar ruim vier miljoen euro afgeschreven op het nieuwe museum aan het Rembrandtplein.

Torenhoog waren de verwachtingen vorig jaar bij de opening van de 'Ajax Experience'. De bezoekersaantallen vallen ondanks wervende spotjes bar tegen en de kosten van zijn erg hoog. Door de zwarte cijfers die de club onlangs schreef, is dit een financiële domper die niet erg opvalt. Een afschrijving van vier miljoen op het museum, dat vorig jaar met hooggespannen verwachtingen werd geopend, is echter wel delijk een fikse tegenvaller op de balans. Financieel journalist Erik Rezelman (RTLZ): "Vier miljoen, dat is bijna de helft van de opbrengst van de jaarkaarten. Iedereen die op de tweede ring zit, betaalt zo voor de Experience."

Vorige week presenteerde Ajax klinkende jaarcijfers met een winst van bijna tien miljoen euro, maar wie goed las zag dus ook een fikse tegenvaller op de balans staan. Het museum wordt omschreven als een unieke, interactieve beleving die niet mag ontbreken bij de club Ajax, inclusief kleedkamer met donderspeech van coach Frank de Boer.

Ajax wil niet vertellen hoeveel bezoekers het museum tot nu toe heeft mogen ontvangen. Mogelijk heeft de prijs van een toegangsbewijs, 17,50 euro per stuk, maar kinderen iets goedkoper, te maken met de tegenvallende resultaten.