Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Smerigste döner kebab' is geen döner kebab

26 oktober 2012, 15.12 uur · Aangepast 28 december 2012, 23.47 uur

Het restaurant aan de Bos en Lommerweg waar volgens de Consumentenbond het smerigste broodje döner kebab van Nederland te koop is, verkoopt helemaal geen kebab.

Vrijdagmorgen bracht de Consumentenbond het nieuws naar buiten dat restaurant Birtat aan de Bos en Lommerweg als slechtste uit de bus kwam in een groot kebab-onderzoek. Het aldaar geteste broodje döner kebab bevatte de nodige bacteriën. 'Naast colibacteriën troffen we Staphylococcus aureus aan, die eveneens duidt op een onhygiënische situatie', aldus de Consumentenbond.

Maar opvallend genoeg claimt restaurant Birtat helemaal geen döner kebab te verkopen. 'De afgelopen acht jaar verkocht het restaurant geen döner kebab', bevestigt een vaste klant bij een bezoekje van AT5. Heeft de Consumentenbond misschien een fout begaan?

'Nee', zo stelt de bond in een reactie. 'Bij dit soort onderzoeken gaan we altijd zeer zorgvuldig te werk. De testresultaten zijn aangetekend verstuurd naar het restaurant en we hebben van hen géén reactie gekregen. Bovendien hebben we een kassabon met daarop het adres van de zaak, waarop de afrekening van een broodje kebab staat'.

De woordvoerder stelt dat een onderzoeker bij het restaurant specifiek heeft gevraagd om een broodje döner kebab. 'Het broodje wat we toen kregen, is door ons beoordeeld'.