Start van hoofdcontent

Stad

nl

Faillissement dreigt voor Tattoo Museum

22 november 2012, 14.03 uur · Aangepast 10 december 2012, 16.19 uur

Slecht nieuws voor het Tattoo Museum van meestertatoeëerder Henk Schiffmacher.

Zijn museum dreigt namelijk failliet te gaan, zo melden verschillende betrokken partijen rond het museum aan AT5.

Er is onenigheid ontstaan over de financiering van het museum tussen Schiffmacher en de financier van het museum aan de Plantage Middenlaan. Het conflict is inmiddels zo hoog opgelaaid, dat Schiffmacher zelf sinds woensdagavond het museum niet meer in mag.

De tattookoning werkte samen met Partners aan het Werk, van wie hij 1,5 miljoen euro kreeg in ruil voor het bieden van een werkplek aan mensen die langdurig werkloos zijn geweest. Volgens Schiffmacher heeft de eigenaresse van het bedrijf al maandenlang personeel niet betaald en zijn de gemoederen deze week tot een kookpunt gestegen.

Of de Facebookpagina van het museum staat een verklaring te lezen: 'We zijn een partnerschap aangegaan, maar het niet zo gelopen als wij dachten. Na bijna een jaar van strijden, mochten we vanochtend ons eigen museum niet meer in en is onze collectie in beslag genomen. We doen alles wat we kunnen'.

Het Tattoo Museum opende in november 2011 zijn deuren. In de relatief korte periode dat het museum is geopend werd het pand al een keer beklad met grafitti.

Vanmiddag om 17:00 uur zie je meer over deze zaak in het AT5 Nieuws.