Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Soufiane B. niet betrokken bij overval'

29 november 2012, 13.14 uur · Aangepast 29 november 2012, 20.32 uur

Soufiane B. was niet alleen niet de schutter die juwelier Fred Hund doodschoot, hij was zelfs niet betrokken bij de overval. Dat zegt zijn advocaat Babur Beg.

Volgens Beg is er geen bewijs dat B. betrokken was bij de overval. Het zou qua tijd en handelingen niet eens kunnen. 'De politie schetst een onmogelijk scenario', vindt hij. Volgens de advocaat zat B. gewoon op school tijdens de fatale overval.

Later die dag op school had B. twee schoenen aan. De bij Hund gevonden schoen met zijn dna zou daarom niet door hem gedragen zijn die dag. Bovendien is B.'s dna verder niet gevonden op de plek waar Hund doodgeschoten werd.

B. werd verdachte toen hij vrijwillig zijn dna afstond in maart 2011. Na afloop ging hij nog op vakantie in Marokko. Beg wijst erop dat B. gewoon weer terug naar Nederland kwam, dat zou op zijn onschuld wijzen.

Het Openbaar Ministerie vindt het onder andere verdacht dat toen de politie bij B. thuis kwam aanbellen, zijn moeder reageerde met 'Toch niet voor een overval?'. Volgens Beg is dat begrijpelijk aangezien B. eerder werd aangehouden in Bleiswijk voor een poging tot overval.

Soufiane B. zal zelf niet spreken vandaag. Over twee weken is de uitspraak.