Jong Ajax onderuit tegen Jong Feyenoord

4 december 2012, 09.17 uur · Aangepast 4 december 2012, 10.14 uur

Jong Ajax heeft maandagavond in Amsterdam met 0-2 verloren van Jong Feyenoord.

Feyenoord trad aan met veel ervaren spelers in de basisopstelling. Maar volgens coach Gery Vink mag dat geen excuus zijn voor de nederlaag. 'Daarin schuilt juist de uitdaging', aldus de coach op Ajax.nl. 'Ik vond dat we te veel respect voor ze toonden. We lieten Feyenoord te makkelijk voetballen. Ze waren heer en meester. Natuurlijk was het een sterk team, maar wij waren apathisch. Dat viel me tegen.'

Ajax kwam al in de vierde minuut op achterstand. Na een uitbraak van Feyenoord belandde de bal bij aanvaller Cissé, die feilloos binnenkopte. Het volgende half uur waren de bezoekers de baas, waarna Ajax zich herpakte met enkele goede kansen tot gevolg.

De mini-Klassieker werd niettemin in de 67ste minuut beslist. Toen scoorde Feyenoord opnieuw vanuit een kopbal, Harmeet Singh tekende voor de 0-2.