Start van hoofdcontent

Stad

nl

HvA-docenten: 'Actie met nepbom was naïef'

4 december 2012, 16.47 uur · Aangepast 5 december 2012, 03.17 uur

'Miscommunicatie tussen een groepje studenten en hun docenten' heeft gisteren geleid tot de enorme commotie over een nepbom op het Amstelstation.

Dat zeggen de twee verantwoordelijke docenten Aviation Frank van Delden en Betty Samola. Ze noemen hun actie achteraf naïef en niet doordacht genoeg.

Het tweetal betreurt het dat trein- en metroreizigers de dupe zijn geworden van wat zij zagen als een 'goedbedoeld studie-experiment'. De docenten benadrukken dat ze met de beste bedoelingen hebben gehandeld, hoewel achteraf beschouwd ook naïef. 'Je kunt je inderdaad afvragen of je dit soort experimenten wel moet willen doen.'

Al het trein- en metroverkeer op het station tegenover de Leeuwenburg lag door het incident ruim twintig minuten stil en het spoor werd ontruimd. De ‘nepbom’ was in werkelijkheid een rugzak, met daarin een colafles met een batterij en een horloge erop geplakt en maakte deel uit van een studieopdracht human factors in security van derde- en vierdejaars studenten Aviation aan de HvA.

Lees verder op de website van Folia.