Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Miljonair Fair vanavond weer van start

6 december 2012, 08.34 uur · Aangepast 8 december 2012, 08.45 uur

Liefhebbers van luxe en exclusieve spullen kunnen de komende dagen weer terecht in de Amsterdamse RAI voor de 11e Miljonair Fair, die dit jaar verder gaat onder de naam Masters of LXRY.

Topmodel Linda Evangelista opent de beurs donderdagavond. Bezoekers kunnen er van vrijdag tot en met maandag terecht.

De nieuwe naam LXRY, uitgesproken als luxury, moet meer de lading dekken. Het woord miljonair is ook niet meer zo van deze tijd, zei ondernemer Yves Gijrath, bedenker van de beurs, eerder. Meer dan 300 ondernemers presenteren hun luxe goederen de komende dagen op 20.000 vierkante meter.

Diamantair Gassan toont in de grootste stand van 900 vierkante meter wederom de meest spectaculaire horloge- en juwelencollecties. Verder zijn er diverse modeshows van bekende couturiers als Addy van den Krommenacker en Ronald Kolk, is er een jacht met een waarde van 650.000 euro te zien en laat de expositie '100 jaar luxe' de geschiedenis van de luxe zien.

Het actiecomité Stop de Miljonair Fair heeft aangekondigd de feestelijke opening van de beurs te verstoren door de rode loper te blokkeren. Organisaties als de Internationale Socialisten, de jongerenvereniging van de SP, Abvakabo en FNV-Bondgenoten vinden het niet gepast om in crisistijd een 'miljonairsfeestje' te houden.