Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moordenaar Hillis heeft gek loopje

12 december 2012, 08.32 uur · Aangepast 12 december 2012, 20.09 uur · Foto: Opsporing Verzocht

In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond beelden uitgezonden van de liquidatie van topcrimineel Stanley Hillis op 21 februari 2011 in Oost.

Op relatief vage beelden was te zien hoe de schutter vanuit een Volkswagen Transporter naar de auto van Hillis loopt en het vuur opent.

Na het schieten keert de man terug naar het Volkswagenbusje, om korte tijd later opnieuw naar de auto van Hillis te lopen. Onduidelijk bleef of hij ook die tweede keer heeft geschoten. De politie vroeg de kijkers te letten op het 'loopje' van de schutter, aan de hand waarvan hij mogelijk herkend kan worden.

Kort voor de liquidatie was Hillis gearriveerd op de parkeerplaats aan de Fizeaustraat, waar hij een afspraak had. Het busje stond daar toen al. Het voertuig was een paar maanden daarvoor elders in Amsterdam door camera's geregistreerd. Opsporing Verzocht toonde ook die beelden, waarop ook een manspersoon is te zien. De vraag van de politie is of dit dezelfde man is als de schutter, dan wel of hij te combineren is met de man op de beelden van de moordaanslag.

Daarnaast onderzoekt de politie de vraag of twee andere auto's bij de voorbereiding van de moordaanslag zijn gebruikt. Het gaat daarbij onder meer om een Renault Traffic in Diemen, waarin een paar dagen voor de moord een scooter werd geladen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.