Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Leden Nieuw-Sloten worden gepest

12 december 2012, 08.40 uur · Aangepast 13 december 2012, 08.38 uur

De leden van amateurvoetbalclub Nieuw-Sloten in Amsterdam mogen niet de dupe worden van het ernstige incident dat het leven kostte van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Leden van de club zijn de afgelopen dagen op straat, op het schoolplein en elders gepest.

'We gaat hier extra aandacht aan besteden, zowel vanuit het stadsdeel als vanuit de gemeente. Het betrokken team B1 is uit de competitie gehaald, maar volgens de KNVB springt de vereniging als geheel er niet negatief uit als het om wangedrag gaat', zei wethouder Eric van der Burg dinsdag na een gesprek met het clubbestuur en de KNVB.

De KNVB heeft een zogenoemde Verenigingsbox gelanceerd, een soort werkpakket waarmee verenigingen in het amateurvoetbal aan de slag kunnen met het thema respect. Er zijn speciale programma's ontwikkeld voor de coaching van grensrechters, maar ook voor het in toom houden van ouders langs de lijn. 'De box kan dienen ter inspiratie en als handvat voor de clubs', aldus de KNVB.

Volgens wethouder Van den Burg staan de komende tijd bijeenkomsten gepland met vertegenwoordigers van 65 Amsterdamse voetbalclubs om te praten over agressie op het veld en respect voor elkaar.