Huntelaar nog niet terug naar Ajax

Klaas-Jan Huntelaar voetbalt ook de komende twee seizoenen voor Schalke 04.

De oud-Ajacied heeft zijn aflopende contract verlengd, zo maakte de Duitse club vandaag bekend. Zijn contract liep komende zomer af. Huntelaar twijfelde over een langer verblijf en zou mogelijk Schalke al in de winterstop verlaten.

'Ik heb lang over dit besluit nagedacht en ben dankbaar dat ik van de club die tijd heb gekregen. Ik heb een keuze gemaakt die mij het beste gevoel geeft', verklaarde Huntelaar op de website van Schalke. De 29-jarige international was het afgelopen seizoen topscorer van de Bundesliga, waarin het deze jaargang een stuk minder loopt.

Een eventuele terugkeer naar Ajax van de topschutter zit er daarom voorlopig nog niet in. Ruim een jaar geleden zei Huntelaar tegenover AT5 in het programma Studio Ajax ooit wel weer een keer terug te willen keren naar Ajax. 'Als ik 30 ben geweest wil ik ooit wel weer een keer terug naar Ajax.' Huntelaar speelde tussen 2006 en 2008 voor Ajax. Hij speelde 92 wedstrijden en scoorde 76 keer. Na avonturen bij Real Madrid en AC Milan speelt de aanvaller nu voor Schalke 04.