Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buurt in geweer tegen Paradiso-hotel

8 januari 2013, 12.44 uur · Aangepast 8 februari 2013, 14.05 uur

Omwonenden van Paradiso hebben zich verenigd in de vereniging Stop Bouw Weteringschans om te protesteren tegen de plannen van poppodium Paradiso voor de bouw van een hotel.

Vorige week werd bekend dat Paradiso plannen heeft ontwikkeld om een hotel te bouwen op het braakliggende terrein naast de poptempel.

Het hotel, waar zo'n veertig kamers in moeten komen, moet fans de gelegenheid bieden te slapen in kamers van de sterren. De plannen behelzen verder onder meer een lobby waar kaarten kunnen worden gekocht, een coffeecorner, terras aan het water en een ondergrondse fietsenkelder.

Maar de vereniging Stop Bouw Weteringschans zet zijn vraagtekens bij het hotel. 'De plannen voor Hotel Paradiso doen het ergste vrezen voor de leefbaarheid van deze woonwijk die toch al zo onder druk staat. Juist door de beoogde mengeling van allerlei functies, die zowel overdag, 's avonds als 's nachts zullen plaatsvinden, kunnen we spreken over een 24 uur entertainment centre op de Weteringschans', betogen de buurtbewoners.

De bewoners doen dan ook een beroep op de raadsleden in stadsdeel Centrum om geen verdere uitwaaiering van het uitgaan en horeca toe te staan in de woonstraten. De plannen voor het hotel worden binnenkort besproken door het stadsdeel.