Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man afgetuigd op metrostation Zuidoost

16 januari 2013, 09.42 uur · Aangepast 17 januari 2013, 10.46 uur

Op metrostation Reigersbos is begin november een man zwaar mishandeld.

Het slachtoffer loopt dinsdagavond 6 november rond acht uur 's avonds het perron op. Hier staat op dit moment een kale, getinte man te wachten die al enkele metro's voorbij heeft laten gaan. 

Het slachtoffer wordt door de man aangesproken en er ontstaat een kort gesprek. Het slachtoffer lijkt dan een schouderklopje te willen geven aan de verdachte. Hierop wordt hij vol in zijn gezicht geslagen. Dat gebeurt met zoveel kracht dat de man op de grond valt. Het slachtoffer verweert zich, maar zijn belager weet van geen ophouden en blijft hem slaan en ook trappen.

Het slachtoffer moet uiteindelijk naar het ziekenhuis om zijn verwondingen te laten behandelen. Zijn linkeroog is helemaal kapot en moet gehecht worden. Verder loopt hij diverse kneuzingen en verwondingen op. Opvallend is dat de tas van het slachtoffer niet gestolen wordt, maar later die avond wordt afgegeven bij het ziekenhuis. De politie is onder meer op zoek naar die gene die de tas heeft meegenomen. Ook roept de politie andere getuigen  op zich te melden. 

Kijk hier naar meer foto's.

Woensdagavond besteedt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 uitgebreid aandacht aan deze zaak.