Feyenoordsupporters zeuren om grensrechter

Onder Feyenoordsupporters is consternatie ontstaan over de aanstelling van een grensrechter tijdens de Klassieker van aanstaande zondag.

Dit meldt het AD. Een van de twee grensrechters die is aangesteld voor het beladen duel van zondag is Mario Diks en deze lijnrechter is in dienst bij AEGON, de hoofdsponsor van Ajax. En dat kan natuurlijk niet, zo vinden Rotterdamse fans. Gezien zijn baan bij AEGON zou Diks namelijk nog wel eens partijdig kunnen gaan vlaggen.

De KNVB heeft al laten weten dat Diks gewoon langs de lijn staat zondag. 'We gaan vanzelfsprekend uit van de professionaliteit en integriteit van de arbitrage', aldus een persvoorlichter. 'Dat mag ook van ons verwacht worden. Men hoeft niet te vrezen dat eventuele banden met een sponsor van een club, in dit geval AEGON, een rol spelen bij het in goede banen leiden van een wedstrijd', besluit de KNVB.

De supporters van Feyenoord zijn er dus niet gerust op. Mogelijk hebben de statistieken van eerdere edities van Ajax - Feyenoord te maken met de ongerustheid. Doorgaans stapt Ajax namelijk als winnaar van het veld. Een partijdige grensrechter kunnen ze daarbij natuurlijk niet gebruiken...

Toeval of niet; bij de drie wedstrijden waarin Diks vorig jaar grensrechter was tijdens wedstrijden van Ajax, won de landskampioen drie keer respectievelijk van Heracles, NAC en FC Twente. In 2012 werd hij voor geen enkele wedstrijd van Feyenoord aangesteld als grensrechter. Bij winst voor Ajax kan hij zondag dus zijn vierde Ajax-overwinning op rij vlaggen.