Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arrestatie Buyskade hield verband met liquidaties

25 januari 2013, 11.28 uur · Aangepast 21 maart 2014, 19.31 uur

De man die donderdagmiddag werd neergeschoten op de Buyskade in West en vervolgens werd ingerekend wordt verdacht van betrokkenheid bij een dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt.

Dit bevestigt de politie vrijdagmorgen. De verdachte, een 24-jarige man, werd donderdagmiddag door de politie neergeschoten, nadat hij op de vlucht in het water was gesprongen. 

De verdachte is ingesloten voor verhoor en hij zit in volledige beperkingen. De man is een bekende van de politie. De politie laat verder weten dat bij huiszoekingen in meerdere woningen in West onder andere een aantal automatische vuurwapens, munitie en kogelwerende vesten zijn gevonden. 

De aanhouding van de verdachte vond donderdagmiddag rond 15.15 uur plaats. De 24-jarige man werd gezien op de Van Hallstraat, waar een arrestatieteam de achtervolging inzette. Op de Buyskade raakte de verdachte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een lantaarnpaal en een aantal geparkeerde auto’s aan. Hij rende de auto uit en sprong het water in van de Kostverlorenvaart. Hij zwom vervolgens naar de overkant en klom daar de kade op. Ondanks enkele mondelinge waarschuwingen en waarschuwingsschoten stopte de verdachte niet vervolgens werd hij met aanhoudingsvuur gericht in zijn been geschoten

Jasper Kokx