Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Vriendjes Badr Hari bedreigen slachtoffer'

30 januari 2013, 14.02 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.20 uur · Foto: Frank Buis/AT5

Eén van de mannen die zegt mishandeld te zijn door Badr Hari, vertelt dat de vriendjes van de kickbokser zich ook met de zaak bemoeien...

Het gaat om Olivier de Fuyk die in december 2011 in de Kleine Cooldown een kopstoot zou hebben gekregen van Hari. 'Geen aangifte doen, hoor', zou de kickbokser toen hebben gezegd. Uiteindelijk deed De Fuyk dat wel, en daar zouden de vriendjes van Badr Hari niet zo blij mee zijn...

Nieuwe Revu schrijft namelijk hoe twee vrienden van De Fuyk vervolgens in het uitgaansleven zijn mishandeld door vrienden van Hari, die inmiddels zelf ook weer op vrije voeten is. Het zou gaan om Dianco S., de neef van de gisteren vrijgesproken Dino Soerel, die een goede vriend is van Badr Hari.

'Via via heb ik al eens gehoord dat ik en mijn vrienden nog weleens gepakt zouden worden door de groep jongens rond Hari, nadat bekend was geworden dat ik mijn Cooldown-verhaal had gedaan bij de recherche. Nou, dat is ook gebeurd. Een goede vriend van mij is midden op straat tijdens het uitgaan geslagen, helemaal vanuit het niks. Hij heeft aangifte gedaan, maar geen verdere stappen ondernomen', vertelt De Fuyk.

Hij is niet echt bang, zegt De Fuyk, maar hij komt ook niet meer in kroegen waar hij vroeger wel regelmatig kwam. Volgens Nieuwe Revu zijn de vrienden van Badr Hari 'jongens met een reputatie'.