Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen scholieren-zaalvoetbal meer na incidenten

28 februari 2013, 12.45 uur · Aangepast 28 februari 2013, 16.37 uur

Scholieren-sportorganisator Topscore zet met onmiddellijke ingang de zaalvoetbalcompetitie voor jongens stop. Er waren teveel incidenten tijdens en rond de wedstrijden.

'Dit zwaarwegende besluit hebben we moeten nemen omdat we dit schooljaar, meer dan voorheen, geconfronteerd zijn met misdragingen door spelers en/of supporters, een geweldsincident en een brandstichting', stelt de organisatie in een persbericht.

Topscore is een door de Dienst Maatschappelijke Ontwikeling (DMO) opgezet initiatief dat scholieren in contact moet brengen met verschillende sporten, waaronder zaalvoetbal.

Op hoeveel sporters het besluit de competitie stil te leggen invloed heeft, is nog niet bekend. In de jongenscompetitie spelen acht tot tien teams ongeveer tweewekelijks in competitieverband tegen elkaar.

De geplande wedstrijden van de meidencompetitie worden wel gespeeld. 'Hierbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat indien er incidenten plaatsvinden ook deze competitie stopgezet zal worden', stelt de organisatie.