Start van hoofdcontent

Stad

nl

Een jaar na treinbotsing pakt Chantal de draad weer op

2 maart 2013, 18.41 uur · Aangepast 4 maart 2013, 18.45 uur

Het is nu een jaar geleden dat er ter hoogte van het Westerpark twee treinen frontaal op elkaar botsten, 200 mensen raakten gewond van wie 20 ernstig.

Eén van de gewonden was Chantal Thesing. Zij werd met letsel aan haar rug uit de trein gehaald. En een jaar later is zij nog altijd niet volledig hersteld, al gaat ze binnenkort wel weer aan het werk. 

'Ik knalde met mijn schenen tegen het bankje aan voor me en ook mijn hoofd klapte dubbel. De volgende dag hoorde dat ik mijn rug gebroken had.' Chantal werd arbeidsongeschikt verklaard, haar contract werd niet verlengd en daarmee begonnen ook de financiële problemen.

De NS heeft tot nu toe alle onkosten betaald maar over smartegeld is nog niet gesproken. ´Daar hebben we het nog niet over gehad, de afhandeling moet nog plaatsvinden.´

Gelukkig gaat het stukje bij beetje weer beter met Chantal, ze gaat zelfs snel weer echt aan het werk. ´Twee uurtjes per dag en dan twee dagen per week. Eens kijken hoe het gaat.´Niet lang geleden zag Chantal weer eens een trein van binnen. 'Ik dacht dat ik nog wel de bibbers zou hebben, maar het ging eigenlijk wel goed.'