Start van hoofdcontent

Stad

nl

Cafés en restaurants rond Dam open op 30 april

13 maart 2013, 08.09 uur · Aangepast 15 maart 2013, 08.15 uur

Tijdens de troonswisseling op 30 april zijn winkels, cafés en restaurants rond de Dam gewoon open. Dat heeft burgemeester Van der Laan dinsdagavond laten weten op een bijeenkomst voor buurtbewoners en ondernemers in de Beurs van Berlage.

Ongeveer 200 mensen waren afgekomen op de bijeenkomst. De omwonenden en ondernemers werden voorgelicht over de aankleding van de omgeving en de veiligheidsmaatregelen op 30 april.

Zo worden er straten afgesloten voor verkeer, moeten geparkeerde auto's weg en moeten op bepaalde momenten de ramen in de omgeving dicht zijn. Iedereen zal op 30 april wel zijn huis in en uit kunnen. Sommige woningen en winkels zitten zo dicht bij de Nieuwe Kerk dat daarvoor speciale maatregelen gelden. Die worden persoonlijk toegelicht aan de betrokkenen, zodat zij uiterlijk in de eerste week van april weten waar ze aan toe zijn.

Ook werd het ontwerp van de versieringen in het centrum gepresenteerd. Op de Dam zullen de driekleur en het welbekende oranje de boventoon voeren, elders in de stad staat er bijvoorbeeld IAmsterdam op de vlaggen en heeft de versiering 'een meer Amsterdams tintje'.

Frank Buis/AT5