Start van hoofdcontent

Stad

nl

14-jarig meisje beroofd door acht jongens

27 maart 2013, 18.36 uur · Aangepast 28 maart 2013, 12.18 uur

Een 14-jarige meisje is op zondag 3 maart in Amstelveen door een groep van acht jongens beroofd.

Het meisje zit rond 15.30 uur in metro 51 in de richting van het Centraal Station. Als de metro stopt bij metrostation Oranjebaan wordt ze aangesproken door een jongen die samen met zeven andere jongens in dezelfde metro zit. Ze wordt op haar schouder getikt en zodra ze omkijkt wordt haar telefoon uit haar handen getrokken.

De dader vlucht met haar mobiel de metro uit. In een poging haar telefoon nog terug te krijgen rent ze tevergeefs achter de jongens aan. Ze leent een telefoon van een medereiziger en belt overstuur haar ouders op. Het meisje komt er met de schrik vanaf maar is nu elke dag op haar hoede als ze in de metro zit.

De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar alle acht jongens, ook al steelt één jongen de telefoon. In het opsporingsprogramma Bureau 020 legt politiewoordvoerder Ellie Lust uit waarom ze de hele groep zoeken: 'Het is een straatroof die in groepsverband wordt gepleegd. Je ziet die andere jongens er nog wat lacherig achteraan gaan maar wat ons betreft is dit helemaal niet om te lachen. We vinden het laf dat acht jongens van één zo'n meisje haar telefoon afpakken dus we willen ze daarom allemaal laten zien.'

Door het tonen van de beelden hoopt de politie dat de daders herkend zullen worden.