(advertentie)

Top of this page Skip navigation, go straight to the content

Badr Hari

Opkomst
Hari's ouders komen oorspronkelijk uit het plaatsje Kenitra in Marokko, mede hierdoor komt Badr Hari tijdens zijn gevechten uit onder de Marokkaanse vlag.
Hari begon met kickboksen toen hij zeven jaar oud was onder leiding van voormalig wereldkampioen Mousid Akamrane. Na een tijd bij de Sitan Gym te hebben getraind stapte Hari over naar de Chakuriki Gym onder leiding van Thom Harinck. Onder de hoede van Harinck groeide Hari uit tot een van de grootste talenten in de Nederlandse kickbokswereld. In januari 2005 tekende Hari een contract bij promotor Simon Rutz en werd een vechter in het It's Showtime team. Vanaf dat moment ging Hari trainen bij Gym Alkmaar. Mike's Gym in Amsterdam staat onder leiding van Mike Passenier & Kevin "Kikko" Castillo, dit is de laatste kickboksschool waar Hari trainde. 

Carriere
- Hari versloeg op 28 april 2007 Yusuke Fujimoto tijdens het K-1 Heavyweight Wereldkampioen titelgevecht in Hawaï. Met deze overwinning werd Hari de eerste K-1 Heavyweight Wereldkampioen in de nieuwe gewichtsklasse tot 100 kilo.
- In 2008 vocht Hari in de finale tegen Remy Bonjasky in de K-1 World Grand Prix Finale Superheavyweight. Tijdens deze wedstrijd gaf Hari Bonjasky een trap tegen het hoofd terwijl deze al op de grond lag. Hiervoor kreeg Hari een gele kaart maar doordat Bonjasky niet meer verder kon vechten werd de gele kaart omgezet in een rode kaart. Bonjasky werd voor het derde maal gekroond tot K-1 superheavy weight kampioen.

Geweldsdelicten
Voor mishandeling van de buren van zijn ex-vriendin, is hij in 2006 veroordeeld tot een celstraf. In 2010 werd hij gezocht voor mishandeling van een portier in Amsterdam met drie medeplichtigen. In 2012 wordt Badr Hari verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling tijdens het feest Sensation White. Hij wordt gearresteerd en in augustus van dat jaar worden hem zes mishandelingen ten laste gelegd.

Rechtzaak

Op 25 juli 2012 werd Badr Hari in gearresteerd. Dit voor de mishandeling op zakenman Koen Everink en clubeigenaar Jeroen van den Berg. Bij elkaar wordt Hari verdacht van 9 misdrijven.

Op 9 november 2012 kreeg Badr Hari de toestemming van de rechter om zijn proces in vrijheid af te wachten, dit onder verschillende voorwaarden. Zo mocht hij niet in horecagelegenheden komen en geen contact mocht hebben met getuigen. Na drie dagen werd Hari al weer gearresteerd, hij had namelijk beide voorwaarden overtreden.

Op 21 januari 2013 gaat de rechter opnieuw akkoord met een verzoek om zijn proces in vrijheid af te wachten. Hari komt vrij met de voorwaarde om niet met getuigen te spreken, behalve zijn vriendin Estelle Cruijff. Ook mag hij tussen 20.00 en 08.00 niet in horecagelegenheden komen.

Afscheid van het kickboksen
In september 2011 maakte Hari bekend te stoppen met het kickboksen. Hij stapt over naar de boksring. Reden hiervoor is dat Hari geen uitdaging meer zag in de kickbokssport omdat hij al zijn ambities al heeft bewerkstelligd. In de Verenigde Staten wordt Hari nu al gezien als een mix van legendes Mohammed Ali en Mike Tyson.

Prive

Hari heeft sinds juni 2012 een relatie met Estelle Cruijff. Bij een ex-vriendin heeft hij een dochter.


Zaak-Badr Hari volgend jaar pas hervat

Het duurt nog drie maanden voordat de zaak tegen kickbokser Badr Hari verder gaat. Dat laat het Openbaar Ministerie weten aan AT5. Lees meer »

Ficq 'gechoqueerd' door nieuw 'Badr-lek'

Bénédicte Ficq, de advocaat van Badr Hari, is 'gechoqueerd' over het feit dat er weer delen van het strafdossier van haar cliënt op straat liggen. Lees meer »

Badr-dossier ook in handen Panorama

Het recherche-dossier over Badr Hari is ook in handen van weekblad Panorama. Lees meer »

ID&T overweegt claim tegen Badr Hari

Duncan Stutterheim van ID&T overweegt een schadeclaim tegen Badr Hari in te dienen, mocht Hari schuldig bevonden worden aan de mishandeling van Koen Everink. Lees meer »

Everink: 'Daders liegen en draaien, schaam jullie'

Vandaag is de tweede dag van het proces tegen Badr Hari. De belangrijkste updates lees je gedurende de dag hier. Lees meer »

Oud-trainer Badr Hari: 'Laat hem les gaan geven'

Thom Harinck, de oud-trainer van Badr Hari, weet wel een passende straf voor de kickbokser. Als het aan hem ligt, gaat de Badr les geven op ROC's. Lees meer »

Beruchte foto bebloede wc houdt proces Hari op

De strafzaak tegen kickbokser Badr Hari loopt mogelijk vertraging op door onduidelijkheden over een foto. Lees meer »

Hari betaalde portier 5.000 euro 'om er vanaf te zijn'

Donderdag is de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Badr Hari. Hier de belangrijkste updates van de zitting op een rij. Lees meer »