TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

Vanaf maandag 23 oktober a.s. 6 weken lang om 16.40 uur nieuwe afleveringen van Maatjes Gezocht, waarin presentatrice Tatum Dagelet op bezoek gaat bij mensen die om uiteenlopende redenen wat hulp in het leven kunnen gebruiken. Maatjes Gezocht wordt gemaakt in samenwerking met het Oranje Fonds, het grootste sociale fonds van Nederland. Via maatjesgezocht.nl kunnen kijkers zich opgeven als maatje voor iemand die ze in de uitzending hebben gezien.

Vrijdag 27 oktober jl. was Amsterdam jarig! Daarom herhaalt AT5 afleveringen uit de 'oude' AT5 serie; De Canon van Amsterdam.
In de weken daarna herhalen we de afleveringen van de Canon dagelijks om 14.00 en 15.00 uur in de middag.

Ook wordt de eerste aflevering van 'We moeten praten' uitgezonden:
Zijn vader, UvA onderzoeker Waldo Heilbron, was medeverantwoordelijk voor de komst van het Slavernijverledenmonument in het Oosterpark. Miquel behoort nu tot de oprechters van The Black Archives in de Dapperbuurt, een collectie boeken, documenten en voorwerpen die verhalen vertellen over de onbekende zwarte geschiedenis. Oktober was  Black Achievement Month en daarom loopt AT5 in deze eerste aflevering van portrettenserie We Moeten Praten samen Miguel van het Slavernijmonument naar The Black Archives.

Op dinsdag 14 november een nieuwe aflevering Koopkracht en een nieuwe aflevering van Bouw Woon Leef.
 
Donderdag 15 november een nieuwe Stelling van Amsterdam en een nieuwe aflevering van Over de Top.

Ook zendt AT5 de documentarie 'Trappen' uit die Wilko Bello maakte voor de KRO-NCRV. Hij fietste een jaar lang elke dag door de spits in Amsterdam met zijn camera. Als je kijkt, kan je drie kwartier bekenden of misschien jezelf spotten. De populariteit van de fiets lijkt een problem te worden maar is tegelijk wel de enige oplossing voor de snel groeiende en dichtslibbende stad. Dit inzicht bepaalt het fietsbeleid van Amsterdam. Daarom krijgt de fiets ruim baan. Parkeerplaatsen worden opgeheven en op belangrijke routes wordt de auto verbannen. In de film zijn we getuige van botsingen en scooterhufters; van de fietsspits en de fietsfile. Tussen de zwermen vrije fietsers veranderen auto's in lompe monsters. En we zien anonieme passanten veranderen in een behulpzaam collectief als er weer eens een botsing is.
De documentaire 'Trappen' wordt uitgezonden op donderdag 15 november om 17.15 en 23.15 uur.   

Op vrijdag 17 november en zaterdag 18 november op beide dagen een nieuwe aflevering van Park Politiek
 
Op zondag 19 november vanaf 10.45 uur live de Sint Intocht in Amsterdam. Er is een herhaling om 14.00 uur en vanaf 17.15 uur een compilatie van 20 minuten. 
 
Verder reportages Bijlmer 50 jaar in aanloop naar het 50jarig bestaan op 25 november a.s. 
 
En de hele week uitzendingen in het kader van Haven-Stad.
Er is grote behoefte aan woon- en werkruimte in Amsterdam, zeker binnen de Ring A10. Twaalf deelgebieden ten westen en noordwesten van het centrum, waaronder oude havengebieden, zijn qua ligging en grootte de meest logische plek om aan deze behoefte te voldoen. Er zijn hoge ambities voor dit gebied. Het moet een aantrekkelijk, hoogstedelijk woon-werkgebied worden, goed bereikbaar met openbaar vervoer en fiets, en duurzaam. Want de kwaliteiten van dit gebied qua ligging, omvang en identiteit vinden we nergens anders binnen de Metropoolregio Amsterdam.
Kijk elke dag naar een nieuwe aflevering om 18.30 uur.
 
Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Dit allemaal naast onze reguliere programmering:

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Dagelijks ieder uur vanaf 17.00 zie je het laatste nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Saida Maggé, Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Algemene programma’s die voorafgaand aan het AT5 Nieuws uitgezonden worden zijn:

Per maandag 17 oktober: 'Maatjes Gezocht' - een wekelijks programma over vrijwilligerswerk  
Presentatie: Tatum Dagelet

Per dinsdag 3 oktober een nieuwe serie afleveringen van KoopKracht en elke laatste week van de maand op dinsdag het programma Bouw, woon, leef

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie
Presentatie: Annemijn van Hilten en Mark Schrader

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends

Donderdag: Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt Burgemeester Eberhard van der Laan aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester: Saida Maggé, Presentatie Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is.

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

GRAP TV:
Muziekprogramma met video’s van Amsterdamse bands. (i.s.m. Salto)
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 23:15

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

AT5 Druktedebat.
Het succes van de stad Amsterdam staat in dit debat centraal.  De aanzuigende werking is ongekend. Amsterdam is populair vanwege bereikbaarheid / ligging, hotels, goede sfeer, divers cultureel aanbod, en vrijheid / liberaal gedachtegoed. Dit succes zorgt voor toenemende druk op en in de stad. Hoe verplaatsen mensen zich, waar verblijven ze en hoe blijven musea ed toegankelijk? En niet onbelangrijk, hoe blijft de stad aantrekkelijk voor de huidige bewoners?  Het debat is verdeeld over drie thema’s: verplaatsen, verblijven en recreëren en per onderdeel zullen diverse gastsprekers aanschuiven. Kijk naar een boeiend gesprek tussen binnenstad bewoners, ondernemers, de politie, hoteleigenaren, airbnb'ers, verantwoordelijk wethouder Ollongren, wethouder Litjens, Frits Huffnagel gespecialiseerd in Citymarketing en creatievelingen die de drukte juist gebruiken als inspiratiebron.
Presentatie: Saida Maggé en Martijn de Greve. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Sinterklaas Intocht, etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op http://www.at5.nl/gemist/tv