TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

Op dinsdag om 16.40 uur 2-wekelijks een nieuwe aflevering van 'Op de Rit'. In de serie staat het hele OV-netwerk centraal.
Dat de komst van de Noord/Zuidlijn voor verandering gaat zorgen dat staat vast. Reizigers kunnen straks in 16 minuten van station Noord naar het eindstation Amsterdam Zuid komen. Maar dit niet alleen, ook het gehele ov-netwerk in de regio Amsterdam wordt ingrijpend aangepast. Met de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli wordt het metronetwerk de ruggengraat van het OV, alle tram/ en buslijnen sluiten hierop aan. 

Elke woensdag om 17.40 uur een nieuwe aflevering van De leukste school van Amsterdam
AT5 gaat in een achtdelige serie op zoek naar de Leukste School van Amsterdam. In elke aflevering wordt een school op vier punten getest:

* De congierge test; Is de concierge handig genoeg om - binnen de tijd - de puzzel op te lossen en een 10 te behalen?
* De knapste docent/docente; De leerlingen beslissen; wie is eigenlijk de knapste docent van de school en krijgt de befaamde Knapste Docent-oorkonde?
* De kantine; Wat is er te eten in de kantine? Zijn het vooral lekkere dingen, of ook gezond? Of is het niet te eten? En hoe is de kantinedame eigenlijk?
* De likerace; Welke school behaalt in de grote pause zoveel mogelijk likes op hun groepsfoto?

In elke ronde wordt door presentator Earl Panka een cijfer gegeven. Het gemiddelde eindcijfer zal opgenomen worden in de ranglijst. In de laatste aflevering gaan we terug naar de school die het hoogst scoorde en die school wint de titel;  De Leukste School van Amsterdam'.

Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Ieder uur vanaf 17.00 zie je het dagelijkse nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens en Anneloes Mullink

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Andere algemene programma’s:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie 
Presentatie: Mark Schrader

Elke laatste week van de maand op dinsdag het programma Bouw, woon, leef om 19.40 uur.

Donderdag: Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt de Burgemeester aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester en Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag en zondag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Sinterklaas Intocht, Gemeenteraadsverkiezingen, etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op AT5.nl.