TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Mountain View
Benieuwd naar onze complete programmering? Klik dan hier.

Vanaf zaterdag 1 april viert AT5 het 25 jarig jubileum!

Klik hier voor de jubileumprogrammering van 24 t/m 30 april

Er is een selectie gemaakt uit het enorme archief aan programma's over Ajax, Koninginnedag, met diverse burgemeesters, bijzondere interviews en praatprogramma's, misdaad, politiek, muziek, cultuur, show etc.  

De programma's worden gedurende de weken in de jubileummaand april nog herhaald overdag in de ochtend tussen 11.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur en in de avond tussen 21.00 en 22.00 uur.

Daarnaast zendt AT5 dagelijks het nieuwe programma 'AT5 Trakteert' uit, waarin bijzondere Amsterdammers op verzoek van mede Amsterdammers door diverse presentatoren van AT5 in het zonnetje worden gezet.  

En staan in deze jubileum maand april per week 2 afleveringen van het programma 'Straten van Amsterdam' in het teken van een oude bekende van AT5. 

Dit zijn:

- Marielle Tweebeeke & Job Cohen
- Pieter Hulst
- Cameramannen
- Hidde van Wamerdam & Barbara Barend
- Rik van de Westelaken & Sacha de Boer
- Ivette Forster

Naast de reguliere programmering verzorgt AT5 verder deze maand april:

Op 19 april om 17.15 uur het 'AT5 Druktedebat'. Het programma zal daarna regelmatig worden herhaald (zie algemene programmering).

Het succes van de stad Amsterdam staat in dit debat centraal.  De aanzuigende werking is ongekend. Amsterdam is populair vanwege bereikbaarheid / ligging, hotels, goede sfeer, divers cultureel aanbod, en vrijheid / liberaal gedachtegoed. Dit succes zorgt voor toenemende druk op en in de stad. Hoe verplaatsen mensen zich, waar verblijven ze en hoe blijven musea ed toegankelijk? En niet onbelangrijk, hoe blijft de stad aantrekkelijk voor de huidige bewoners?  Het debat is verdeeld over drie thema’s: verplaatsen, verblijven en recreëren en per onderdeel zullen diverse gastsprekers aanschuiven. Kijk naar een boeiend gesprek tussen binnenstad bewoners, ondernemers, de politie, hoteleigenaren, airbnb'ers, verantwoordelijk wethouder Ollongren, wethouder Litjens, Frits Huffnagel gespecialiseerd in Citymarketing en creatievelingen die de drukte juist gebruiken als inspiratiebron.
Presentatie: Saida Maggé en Martijn de Greve. 

Daarnaast doet AT5 in april verslag van de Johan Cruijff Run op 25 april. Het verslag wordt de volgende dag vanaf 12.45 uur uitgezonden.
Op 25 april zelf herhalen we de documentaire 'Voor altijd nummer 14' die AT5 naar aanleiding van het overlijden van Johan Cruijff vorig jaar heeft gemaakt en in het programma 'Cruijff en ik' halen Anouk Hogendijk, Sjaak Swart e.a. herinneringen op aan het fenomeen. 

En natuurlijk is AT5 er ook dit jaar op Koningsdag de hele dag bij!! Vanaf 12.00 uur registreert AT5 live vanuit de stad. De volgende dag vanaf 15.15 uur volgt er een compilatie. 

 

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Dagelijks ieder uur vanaf 17.00 zie je het laatste nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Saida Maggé, Mark Schrader, Mark Leene.  

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Gulden Ilmaz, Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Algemene programma’s die voorafgaand aan het AT5 Nieuws uitgezonden worden zijn:

Maandag per 8 mei: MeesterWerk 
In MeesterWerk bezoekt kunstliefhebber én muzikant Midas Meester Noord-Hollandse musea.
Elk museum vertelt een eigen verhaal en bij elk verhaal hoort muziek. Midas brengt die twee werelden bij elkaar. 


Dinsdag per 9 mei: Weg uit de Stad 
Verslaggevers Ron en Paul bezoeken met inwoners uit Amsterdam-Noord dorpen in Noord-Holland waar hun straat naar is vernoemd.


Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie
Presentatie: Annemijn van Hilten en Mark Schrader

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends, Waldy van Geenen

Donderdag: Het Verhoor of Over de top
In het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends


Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt Burgemeester Eberhard van der Laan aan de tand gevoeld in De Burgemeesters, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie: Vincent van Rijn

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is.

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

GRAP TV:
Muziekprogramma met video’s van Amsterdamse bands. (i.s.m. Salto)
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 23:15

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. 

Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

 

Evenementen:

Voor 2017 staan op stapel Koningsdag, Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert (i.s.m. AVROTROS), Uitmarkt (i.s.m. NH en AVROTROS) Kwaku festival, Keti Koti etc.

Benieuwd naar onze complete programmering? Klik dan hier.