(advertentie)

Top of this page Skip navigation, go straight to the content

Over AT5

AT5 is de lokale nieuws- en actualiteitenzender van Amsterdam en omstreken. Op 1 april 1992 ging de omroep de lucht in.

AT5 is een belangrijke bron van informatie voor Amsterdammers, in de stad en in de wijde omtrek. AT5 is voor de lokale politici de beste manier om de kiezers te bereiken. Daarnaast biedt AT5 sport, cultuur, human interest en discussie.

AT5 biedt televisie, internet en een uitgebreide teletextservice. Het televisiekanaal is ook via de livestream op deze website te volgen. Bijna alle programma's zijn ook terug te vinden via AT5 Gemist.

Kijkers
Uit de jaarlijkse onderzoeken van de gemeente blijkt dat 35% van de Amsterdammers naar AT5 kijkt voor informatie over hun stad en dat 85% dit doet op wekelijkse basis. De gemiddelde kijkduur is rond de 20 minuten. Daarnaast blijkt dat AT5 goed bekeken wordt door alle etnische groepen van de Amsterdamse bevolking en de kijkcijfers voor die groepen vergelijkbaar zijn met die voor het totaal van de Amsterdammers. Dankzij digitale televisie is AT5 ook in heel Nederland te ontvangen. Lees verder over het uitzendgebied en over kijk- en bereikscijfers.

Overname, directie en medewerkers
Op 1 juli 2012 is AT5 in andere handen gekomen. Voorheen was de gemeente Amsterdam via een prioriteitsaandeel de belangrijkste aandeelhouder. Op advies van extern adviseur drs. K. van der Steenhoven is die eigendomsstructuur gewijzigd en is gemeente als aandeelhouder op een afstand gezet. Per genoemde datum is het aandeelhouderschap van AT5 ondergebracht in een nieuwe stichting, waarvan het bestuur gevormd wordt door (directieleden van) RTV-Noord Holland, AVRO en Het Parool.

De dagelijkse leiding van AT5 is in handen van een zakelijk manager, Ferry Goudsblom, en de nieuwe hoofdredacteur Bart Barnas. Bij AT5 zijn circa 30 mensen in dienst met een vast contract. Minstens nog eens een zelfde aantal mensen verricht maandelijks op freelance basis werkzaamheden voor AT5.

Publieke Omroep Amsterdam
Publieke Omroep Amsterdam is de zendgemachtigde van Amsterdam en verantwoordelijk voor het publieke media-aanbod in Amsterdam. Publieke Omroep Amsterdam is de opdrachtgever van het productiehuis Amstel Televisie Vijf dat de programma’s voor de zender AT5 produceert. Het recht op het merk AT5 berust bij de Publieke Omroep Amsterdam en wordt door AT5 in licentie gebruikt.

Naast de programma’s van AT5 is de Publieke Omroep Amsterdam verantwoordelijk voor het media-aanbod van de zenders FunX, de Concertzender en de SALTO public access zenders.