(advertentie)

Top of this page Skip navigation, go straight to the content

Over AT5

Het AT5 Nieuws wordt afwisselend gepresenteerd door de volgende presentatoren:

Anne van der Meer (1988)
Geboren in het pittoreske dorpje Wijk bij Duurstede groeide Anne al snel uit tot een nieuwsgierig en enigszins bijdehand kind. Al snel werd het duidelijk dat het uit zou draaien op performen -net als haar muzikale familie-  óf nieuwtjes achterhalen. En het leukste was dat dat te combineren viel in een studie journalistiek. In Amsterdam natuurlijk, want in het midden van het land was niet veel meer te ontdekken. Tijdens haar studie liep Anne stage bij dagblad Metro, NOVA College Tour van Twan Huys en bij AT5. Bij de laatste twee kon ze na haar stage tot haar grote vreugde ook blijven werken. Bij AT5 heeft Anne haar hart uiteindelijk totaal aan Amsterdam verloren. Ze deed er eerst research; items bedenken, produceren, sprekers zoeken en later mocht ze ook gaan buitenspelen als verslaggever. Met wat live/programma's als uitstapje (o.a. Sint intochten, de Dam- tot- Damloop en Marathon van Amsterdam) stond ze vanaf begin 2013 elke dag met liefde om 04.15 naast haar bed om in het AT5 Ochtendnieuws iedereen bij te praten over wat er is gebeurd in de mooiste stad van Nederland.

Inmiddels mag Anne lekker uitslapen en presenteert ze met regelmaat ons Nieuws om 17.00. Hierdoor houdt ze weer wat tijd over om een een biertje te doen met vrienden, een rondje hard te lopen of een stukje te slenteren door een van de vele musea in de stad.
(Anne op Twitter

Saïda Maggé (1987)
Saïda groeide op in Nijmegen en wist al heel vroeg dat ze journalist wilde worden. Na het afronden van de havo liet ze Nijmegen en haar zachte-G achter voor een studie Journalistiek in Utrecht. Tijdens die studie liep Saïda stage bij AT5. Ze bleef plakken als freelance redacteur en -verslaggever en deed later ook ervaring op bij andere nieuwsprogramma's en bij BNN. Inmiddels is echter fulltime op de AT5-redactie te vinden, onder meer als presentator van het Nieuws. In haar vrije tijd is ze graag in de boksschool. Maar het liefst kletst Saïda in haar vrije uurtjes vrienden en familie de oren van de kop. 
(Saïda op Twitter)

Annemijn van Hilten (1984)
Annemijn groeide op in Meppel en belandde via een studie Journalistiek in Zwolle uiteindelijk aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze Film en Televisiewetenschappen studeerde. In 2006 startte ze bij AT5. Aanvankelijk als camjo-journalist maar later ook als verslaggever.
Inmiddels is Annemijn met enige regelmaat te zien als presentatrice van het AT5 Nieuws. Gevraagd wat over haarzelf te vertellen laat Annemijn weten lange tijd een  konijn te hebben gehad (Joep, zaliger, 2004 - 2013), waarna ze weer aan het werk ging. En zo zien we het graag..
(Annemijn op Twitter

Marijn Paesschen (1976)
If There Is No Struggle, There Is No Progress, zei Frederick Douglas ooit. Goed, het was een anderhalve eeuw geleden, maar het had ook zo door onze Marijn gezegd kunnen worden. Want wie geboren en getogen is in Den Helder en weet op te klimmen tot presentator van het AT5 Nieuws, die kan alles bereiken. Na zijn VWO (volgens de overlevering gewoon aanwezig in Den Helder) trok Marijn richting Utrecht om journalistiek te gaan studeren.
Wat de meesten niet weten is dat hij de eerste vier jaar van zijn journalistieke carrière actief was als sportverslaggever, onder andere bij RTL en Het Utrechts Nieuwsblad. Maar het grote enthousiasme verdween naar eigen zeggen toen een van de vele professioneel voetballers voor de duizendste keer een cliché-antwoord op een -wederom naar eigen zeggen- briljante vraag gaf. Na een rondtocht langs een breed scala aan mediabedrijven die ons kikkerlandje rijk is, vond Marijn bij AT5 eindelijk rust.


Inmiddels kun je Marijn kennen als onder meer verslaggever en presentator van het Nieuws en opsporingsprogramma Bureau 020. Voorts is Marijn een gepassioneerd amateurkok (zijn bouillabaisse is legendarisch), basketbalfan en valt hij ons geregeld lastig met zijn wijnkennis. Omdat we zelf eenvoudige chablis-drinkers zijn wil de aandacht hier nog wel eens verslappen. Dit weerhoudt Marijn er echter niet van de ene smakelijke anekdote na de andere op te lepelen. Omdat hij er van houdt. En omdat het kan.