(advertentie)

Top of this page Skip navigation, go straight to the content

Podium: De Scally

0 reacties

Een blikverruimende kijk op de geschiedenis van Amsterdam door de Amerikaanse Amsterdammer Russell Shorto. Klik op de kaft voor meer tekst.

0 reacties

Iedere Amsterdammer heeft in zijn geheugen wel een laatje met herinneringen aan Artis. Al 175 jaar wordt Artis gekoesterd, omdat het meer is dan een dierentuin; het is ook een ‘mensentuin’.

0 reacties

Bij het bekijken van de foto’s van straatjongens gemaakt door Philip Mechanicus gebeurt er van alles in je hoofd. Klik op de kaft voor meer tekst.

0 reacties

In het amoureuze hersengedeelte van Amsterdammers (geboren en/of getogen) is een plaatsje ingeruimd voor hun favouriete plek in Amsterdam. Klik op de kaft voor meer tekst.

0 reacties

Het Oudekerksplein was omstreeks 1950 naar mijn idee een hoerenbuurt, waar spanning en gezelligheid een bonte relatie hadden. Zouden de herinneringen van bewoner Jaap Nieuwenhuis ook zo bont zijn? Klik op de kaft voor meer tekst.

0 reacties

Journalist Jan Blokker zaliger heeft zich er altijd over verbaasd dat zijn vader de dag na de Duitse invasie in 1940 gewoon op de fiets naar zijn werk ging. Klik op de cover voor meer tekst.

0 reacties

Het eerste stoplicht was geen licht maar een zwart-wit gestreepte manchet aan een arm die vastzat aan de potige agent Gerrit Brinkman. Het is 3 december 1912. Klik op de cover voor meer tekst.

0 reacties

Alleen meesters en juffen onthouden zich van stemming als het onder hun toezicht gestelde grut in de klas joelt: ‘Hoera, we gaan naar Artis!’

0 reacties

André Hazes heeft definitief een scheiding aangebracht tussen de ‘hogere’ liedkunst en de ‘lagere’ meezinger.

0 reacties

De serie ‘Ach Lieve tijd’ gaf begin van deze eeuw in afleveringen een beeld van de geschiedenis van een stad of streek. Zo ook van Kennemerland. Maar ‘lieve tijd’? Met al die oorlogen? Klik op de kaft voor meer tekst.