'De PvdA krijgt van mij een 5,5 voor de afgelopen jaren'

Op 15 maart mag Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen gaat AT5 de deuren langs met één simpele vraag: Wat stemt u?

Petra van der Geest in de Indische Buurt hoopt dat haar partij PvdA zijn lesje van de afgelopen vier jaar heeft geleerd. 'Ik ben een vaste stemmer, heb altijd op ze gestemd. Maar ze hebben het de afgelopen vier jaar niet goed gedaan. Ze hebben een beleid uitgevoerd waarmee ze de helft van hun achterban zijn kwijtgeraakt. Een sociaal beleid is er niet gevoerd.'

De docent laat ze met een krappe voldoende overgaan. 'Een 5,5 zou ik ze geven, met de hakken in het water naar de overkant van de sloot. Ze hebben zo'n diverse achterban, dan moet je er voor zorgen dat ze niet naar al die excessieve partijtjes uitwaaien. En ze moeten het bij een eventuele formatie niet op rechts gaan zoeken.

In aanloop naar de verkiezingen portretteert AT5 een keur aan Amsterdamse stemmers. Al deze portretten zijn terug te zien op AT5.nl/at5hoortstemmen.