'Cultuur en onderwijs vind ik belangrijk, daarom stem ik D66'

Op 15 maart mag Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen gaat AT5 de deuren langs met één simpele vraag: 'wat stemt u?'

Vandaag zijn we in de Indische Buurt, één van de wijken waar D66 de grootste werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. De partij kreeg een kwart van de stemmen. De PvdA werd dat jaar voorbijgestreefd, terwijl deze van oudsher de grootste is. Met de trend van een dalende PvdA zien de statistieken er voor de sociaal liberalen goed uit.

Ook Dimitri Lahaut, onderzoeker in de cultuursector, gaat D66 stemmen. 'Ik vind onderwijs belangrijk en ben zelf ook werkzaam in de cultuursector. Vandaar dat ik denk dat D66 een goede partij is voor mij. Ik vind dat cultuur ook wel ondersteund moet worden door de overheid. En niet zoals de VVD doet: de subsidies af en toe stopzetten. Of de PVV, die noemt het een linkse hobby.

Vorige keer stemde Dimitri op de VVD: 'Omdat ik vond dat het beter moest met Nederland. De financiën moeten weer op orde. Dat hebben ze gedaan, wel ten koste van een paar onderwerpen. De zorg en de cultuur. Maar nu vind ik dat het tijd is voor iets anders nu het weer beter gaat.'

In aanloop naar de verkiezingen portretteert AT5 een keur aan Amsterdamse stemmers. Al deze portretten zijn terug te zien op AT5.nl/at5hoortstemmen.