55.000 handtekeningen voor Johan Cruijff-stadion

55.000 mensen, ruim een volle Arena, hebben inmiddels de petitie ondertekend om het Ajax-stadion te vernoemen naar Johan Cruijff. Het is echter nog altijd wachten op toestemming van de familie van Cruijff. Hoewel andere media beweren dat de familie al toestemming heeft gegeven, wordt dat door Cruijff's management ontkent.

De gemeente heeft iets minder dan de helft van de aandelen van de Arena in handen, en wil de overige aandeelhouders gaan overtuigen het stadion te vernoemen naar Cruijff.

'Er zijn nog acht grote bedrijven die de founders zijn en die zullen daarin ook een rol hebben. En uiteraard Ajax en de Arena-directie ook. Er zit allerlei administratieve rompslomp aan vast, maar dat moet dan gewoon geregeld worden. Het gaat er nu eerst om wat de familie wil. Dan moeten de aandeelhouders daar een besluit over nemen. Amsterdam zegt: laten we het doen als de familie het wil', aldus sportwethouder Eric van der Burg.

Voor de 55.000 ondertekenaars van de petitie is het in ieder geval duidelijk. 'Het is het Ajax-stadion en Ajax is Cruijff en Cruijff is Ajax', aldus een passant bij de Arena. 'Het zal wel moeten, zo'n legende', aldus een ander. 'Als het niet gebeurt is het eigenlijk wel een schande vind ik.'