Ajax

NL
V

Ajacieden overtreffen kunststukje Messi en Alves

12 april 2013, 12.38 uur · Aangepast 13 april 2013, 17.00 uur

Wat sterspelers Messi en Alves van FC Barcelona kunnen, kunnen wij ook of misschien nog wel beter. Dat dachten Siem de Jong, Christian Eriksen en Kolbeinn Sigthorsson donderdagochtend tijdens de training in aanloop naar de topper tegen PSV.

Tijdens de warming-up voor de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain lieten Messi en Alves zien dat ze over de nodige balcontrole beschikken. Over grote afstand schoten zij de bal zeker zes keer over naar elkaar zonder dat deze de grond raakte (zie filmpje hieronder).

De Jong en Eriksen probeerden donderdagochtend hetzelfde op de training. En dat lukte behoorlijk. Zonder dat de bal grond raakte, schoten ze de bal moeiteloos zes keer over naar elkaar. Als spits Sigthorsson ook aansluit, gaan ze vrolijk door. In een driehoek schieten ze de bal dan, over een nog grotere afstand, door de lucht acht keer over naar elkaar. Met de balbeheersing zit het dus wel snor bij de mannen. PSV is gewaarschuwd.

Vanavond om 19.30 uur meer in de uitzending van 'Dit is mijn club'. Dan gaan we onder andere op bezoek bij fanatieke Ajax-supporters die onder de rook van Eindhoven wonen en natuurlijk blikken we verder vooruit naar de absolute topper tegen PSV.