Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reptielenopvang in nood na brand

17 april 2013, 16.22 uur · Aangepast 18 april 2013, 10.40 uur

De reptielenopvang Zwanenburg zit in de problemen. Na de brand In februari waarbij het pand volledig uitbrandde, dacht de opvang een nieuwe locatie te hebben gevonden.

Het begon allemaal met de brand op 10 februari. Twaalf reptielen overleefden het niet en het gebouw is zo goed als onbruikbaar. Eigenaar Rob Dumont had geen verzekering afgesloten dus er was geen geld om een nieuwe opvang te bouwen. 

Er werd een nieuwe locatie gevonden op een industrieterrein in Zwanenburg, er zou in juni verhuisd worden tot de gemeente het tegenhield. Het pand heeft niet de juiste bestemming dus de verhuizing ging niet door. 

Dumont houdt echter hoop. 'Onze huisbaas waar we nu onze tijdelijke opvang hebben wil ons wel helpen. Hij heeft een grote kelder waar we prima ons werk kunnen doen', zegt hij tegen RTV Noord-Holland.

En vergunningen zijn volgens Dumont geen probleem. 'De kelder zit onder de tijdelijke (te kleine) opvang waar we nu zitten en we alle vergunningen al voor hebben. Dus hier kan de gemeente geen nee tegen zeggen.' Wel is er nog geld nodig om de nieuwe opvang in te richten. Gulle gevers kunnen zich hier melden.