Start van hoofdcontent

Stad

nl

Robert M. mag geliefde ontvangen in cel

18 april 2013, 09.13 uur · Aangepast 20 april 2013, 13.21 uur

De twee verdachten in de Amsterdamse zedenzaak kunnen elkaar op korte termijn bezoeken in de gevangenis.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft de voorwaarden voor het bezoek versoepeld. Richard van O. heeft met de nieuwe voorwaarden voor een bezoek aan zijn echtgenoot Robert M. ingestemd.

Dat heeft zijn advocaat Erik van Kregtenlaten weten. De raadsman dreigde met een kort geding als de eerder gestelde voorwaarden niet van tafel zouden gaan. Teeven gaf in januari toestemming voor het bezoek, na dat eerder nog op advies van het Openbaar Ministerie te hebben geweigerd.

Wel vond Teeven onder meer dat de twee geen enkel fysiek contact mochten hebben. De twee verdachten zouden ook niet over de zaak mogen spreken, die toen nog in hoger beroep behandeld moest worden. De 'personen in kwestie' lieten toen weten daaraan niet mee te werken.

Volgens Van Kregten heeft Teeven deze twee voorwaarden laten varen. Er zou nu alleen nog een medewerker van de gevangenis aanwezig moeten zijn bij de ontmoeting. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie wil alleen kwijt dat Van O. inmiddels akkoord is gegaan met de voorwaarden die Teeven heeft gesteld.