Start van hoofdcontent

Stad

nl

Demonstratie tegen Vluchtkerk verplaatst

18 april 2013, 14.25 uur · Aangepast 21 april 2013, 12.44 uur · Foto: Jos van Zetten

Een demonstratie van het Identitair Verzet tégen de Vluchtkerk wordt op last van de burgemeester verplaatst.

Dit bevestigt een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van een bericht van het Identitair Verzet. De organisatie wilde komende zondag voor de Vluchtkerk aan Erik Roodestraat in Bos en Lommer protesteren 'voor het vastzetten in vreemdelingenbewaring van de daar aanwezige illegalen tot ze uitgezet kunnen worden naar het land van herkomst.'

Maar onder meer omdat de kerk midden in een woonwijk ligt ziet de gemeente liever dat de demonstratie op een andere locatie plaatsvindt. 'Daarbij krijgt een deel van de bewoners in de kerk hulp van de GGZ in verband met diverse psychische problemen. Het is voor deze kwetsbare groep dan ook niet wenselijk om een demonstratie voor de deur te hebben'. De gemeente heeft Identitair Verzet drie alternatieve locaties voorgelegd: Het Stadionplein, de Parnassusweg of de Isolatorweg.

Het Identitair Verzet is niet gecharmeerd van de verplaatsing van de demonstratie en overweegt juridische stappen. 'Wij kunnen niet op een fatsoenlijke wijze ons protest laten horen aan de Amsterdammers en dat is precies de bedoeling van de burgemeester', stelt de organisatie.

Op de demonstratie zouden ongeveer honderd mensen af komen. Het is niet de eerste keer dat een actiegroep zich tégen de vluchtelingen verzet. Eerder werden de asielzoekers opgesloten door het nationalistische Voorpost.