Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rapper: 'Ik hoop op aanslagen, totale chaos'

21 april 2013, 18.06 uur · Aangepast 30 april 2013, 13.09 uur

De rappers die met een aanslag op 30 april 'dreigen', maakten een provocerende clip.

'Ik hoop op aanslagen. Totale chaos, Nederland moet zich zwaar schamen', rappen de jongens van Korps der Plagen. In de muziekvideo die 'Nederland' heet, uiten ze kritiek op het patriottisme in Nederland en wijzen ze op alle zwarte bladzijden uit de vaderlandse geschiedenis.

'Ik laat de leeuw in zijn hemd staan, ik heb nagedacht. Vandaag de dag is hij kwetsbaar, dus ik maak hem af', klinkt het even verderop in het liedje. Tijdens 'maak hem af' komt het hoofd van premier Mark Rutte in beeld.

Als afsluiting worden nog eens wat historische feiten aangehaald, met aansluitend de tekst: 'Dus brandt maar. Nederland, ik ben trots op hij die dit land haat. Hij die de leeuw vandaag nog verandert in schandknaap.'

Afgelopen nacht twitterden de rappers '30 april volgen wij Karst T. op en plegen wij onze eigen aanslag op het koningshuis en ons kikkerlandje!'. Overigens komt Karst T. zelf helemaal niet voor in de tekst of de clip, die overigens nog niet helemaal af is.

De politie en het Openbaar Ministerie zijn op de hoogte van de clip. Eén van de rappers, '1e Keuz', gaf zondag in het AT5 Nieuws toelichting op de clip en de tweet. Bekijk het filmpje voor dit fragment. Overigens twitterde de rapper na de ontstane ophef nog het volgende: 'Ik denk dat ik maar echt met een bom naar Amsterdam moet op 30 april #karst.T'