Stad

NS zet 70-jarige vrouw in het donker uit de trein

28 april 2013, 12.13 uur · Aangepast 30 april 2013, 12.20 uur

Whatsapp

Een 70-jarige vrouw is 's avonds laat uit de trein gezet omdat ze geen incheckpaal kon vinden. Dat twittert haar zoon.

'Mijn moedertje (70) wordt om 23.15 trein uit gezet door conducteur van #ns. Omdat ze incheck niet kon vinden. 100% eikels die gasten', twitterde Godfried de Vries gisteravond.

'Ze is ingestapt op Centraal Station', vertelt De Vries aan AT5. 'Ze ging naar Sassenheim en we hadden uitgerekend welke trein ze dan moest hebben.' Op het perron zag zijn moeder geen paaltje waar ze kon inchecken, toen liep ze de stationshal in en ook daar kon ze er niet zo snel eentje vinden. In tegenstelling tot veel andere stations in Nederland moet je op Centraal Station helemaal aan het begin inchecken en kan het niet op het perron.

Ondertussen zou de trein wel bijna vertrekken. 'Ik zei toen: je gaat gewoon de trein in, spreekt de conducteur aan en het komt wel goed', zegt De Vries. Maar zo ging het niet. De conducteur vertelde de 70-jarige vrouw dat ze om kwart over elf 's avonds op Sloterdijk moest uitstappen, daar inchecken en weer een aansluiting vinden. Gelukkig kwam ze wel gewoon thuis die avond. De Vries heeft geen begrip voor de conducteur. 'Zo laat kun je niet een mevrouwtje eruit zetten', vindt hij.

Zijn bericht is inmiddels meer dan 400 keer 'geretweet'. Ook heeft De Vries een bericht gestuurd naar de NS, maar daar heeft hij nog geen reactie op gekregen.

Whatsapp