Stad

NL
V

Stad wil fietstunnel vanaf volgende week hele dag open

7 mei 2013, 16.19 uur · Aangepast 9 mei 2013, 16.30 uur

De fietspassage onder het Rijksmuseum moet vanaf volgende week tóch gewoon de hele dag open zijn.

Stadsdeel Zuid liet eerder op dinsdag weten de passage open te willen stellen van 18:00 's avonds tot 08:00 's ochtends. Dit omdat er tijdens openingstijden van het museum teveel mensen in en om de onderdoorgang zouden staan om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen.

Maar de centrale stad wil dat de onderdoorgang gewoon 24 uur per dag opengaat. 'Ambtenaren van de centrale stad zaten samen met ambtenaren van Zuid in een werkgroep die de openstelling van de tunnel onderzocht. Daarin bleek dat een paar eenvoudige maatregelen genoeg zijn.', laat een woordvoerder weten. 'Verkeerswethouder Wiebes was dan ook nogal verrast door het persbericht van vanmorgen'.

De werkgroep constateerde namelijk dat met het plaatsen van afzetlinten en enkele markeringen op het fietspad de problemen met de passage op zijn te lossen. 'We gaan het stadsdeel nu onze hulp aan bieden', stelt de centrale stad. 'En het streven blijft dat de tunnel maandag helemaal opgen gaat. Maar het moet wel veilig zijn natuurlijk'.

RED Amsterdam