Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Tunnel Rijksmuseum vanaf dinsdag ook overdag open

13 mei 2013, 18.57 uur · Aangepast 16 mei 2013, 09.12 uur · Foto: RED Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid heeft besloten dat de tunnel onder het Rijksmuseum vanaf morgen ook overdag open gaat voor fietsers.

Alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen, zo zullen zullen er paaltjes met linten geplaatst worden om de stoep zichtbaar van het fietspad te scheiden. Deze maatregelen zijn gecontroleerd en goed gekeurd door de brandweer. Vanavond om 18.00 uur konden de eerste fietsers na 10 jaar dan eindelijk onder het Rijksmuseum door.

De komende maand zal de tunnel mogelijk dicht gaan tijdens piekmomenten in het weekend. Dit zal zijn van 11.00 uur tot 13.00 of tot 15.00 uur, afhangende van de drukte. Na vier weken zal de openstelling van de tunnel geëvalueerd worden. Het stadsdeel streeft er naar de tunnel 24 uur per dag, 7 dagen per week open te kunnen houden.

Vorige week kwamen stadsdeel Zuid en de centrale stad in botsing over de openingstijden van de passage. Zuid wilde de tunnel alleen tussen 18:00 en 08:00 uur open hebben, omdat de veiligheid van museumbezoekers anders in het geding zou komen. De centrale stad meent dat die veiligheid, met enkele aanpassingen, te garanderen is en wil de tunnel volledig openstellen.