Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

No Surrender komt met grote Marokkaanse afdeling

16 mei 2013, 14.06 uur · Aangepast 9 maart 2014, 21.34 uur · Foto: Peter de Neef

Motorclub No Surrender richt binnenkort een groot 'chapter' op voor jonge Marokkanen en Turken.

Dat blijkt uit een reportage in weekblad Panorama deze week. Wie nog dacht dat de motorclub van onder anderen Dick Vrij en Willem van Boxtel een soort grap was, komt bedrogen uit. De motorclub groeit snel en richt binnenkort het chapter 'Losrifinos' op. De naam verwijst naar het Rif-gebergte.

Panorama was aanwezig bij de inhuldiging van 15 Turkse en Marokkaanse bikers die hun 'colors' kregen. 'De vijftien nieuwe leden zullen eerst grondig worden ondergedompeld in de sfeer, visie en beleid van No Surrender. Daarna worden zij de "mentors" van zo’n 150 jonge Turken en Marokkanen die binnenkort prospect worden en over een maand of zes full member', schrijft het weekblad. Later splitst dit chapter op in een Marokkaans en Turks deel.

Uit de reportage blijkt verder dat kickbokser Lloyd van Dams ook lid is van No Surrender. Ook vertelt oprichter Klaas Otto waarom Willem Holleeder zo snel uit de club stapte. 'Willem past niet echt in de MC-wereld, maar ik vind het wel een aardige kerel. Je kunt super met hem lachen, hij heeft veel humor en het was ook wel fijn om een keer iemand te ontmoeten die een grotere neus heeft dan ik', aldus Otto.

Ondanks een vechtpartij tussen leden van No Surrender en Hells Angels op de Wallen vorige maand, ontkennen de leden van No Surrender dat dit een voorbode is voor een oorlog tussen de verschillende motorclubs, zoals je die nu in Duitsland ziet.