Start van hoofdcontent

Stad

nl

Compositietekeningen verdachten Staatsliedenbuurt vrijgegeven

22 mei 2013, 10.21 uur · Aangepast 24 mei 2013, 09.36 uur

In het programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond twee compositietekeningen vrijgegeven van vermoedelijke daders van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Naast de compositietekeningen zijn ook de signalementen van de mannen vrijgegeven. Het gaat om twee mannen die in de Van Bossestraat in de Staatsliedenbuurt zijn gezien tijdens de schietpartij.

Één van hen is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een blanke/bleke huidskleur, een Oost-Europees of Turks uiterlijk en hij heeft kort zwart krullend haar. Hij was helemaal in het donker blauw gekleed met aan de zijkant van zowel zijn jas als zijn broek een dubbele oranje streep. Het leek op een trainingspak.

De andere verdachte is ongeveer 25 jaar, heeft een slank en atletisch postuur, een licht getinte huidskleur en de man is ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg die avond een zwarte sweater met steekzakken en een rits.

Op 29 december vorig jaar kwamen Said el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28), beiden afkomstig uit Amsterdam. om het leven na een wilde schietpartij. Ze zijn onder andere beschoten met Kalasjnikovs, net als twee motoragenten die wonder boven wonder ongedeerd bleven.

Tot nu toe zijn er twee verdachten aangehouden. De politie gaat uit van vijf tot zeven daders. Zij zijn dan ook nog hard op zoek naar verdachten in deze zaak. Daarom doen zij een oproep aan buurtbewoners die misschien nog steeds belangrijke informatie hebben.

Vanmiddag vanaf 17.35 uur meer in Bureau 020.