Start van hoofdcontent

Stad

nl

Krakers kraken nieuw onderkomen voor Vluchtkerkbewoners

31 mei 2013, 19.48 uur · Aangepast 4 juni 2013, 09.43 uur · Foto: Bas Baltus

Een groep krakers heeft vandaag een pand in de Jan Tooropstraat in Slotervaart gekraakt. Dat doen ze voor de asielzoekers van de Vluchtkerk.

Vanmiddag moesten de asielzoekers in de Vluchtkerk het gebedshuis verlaten. 'Nu de groep wederom in de steek gelaten wordt nemen wij het heft weer in eigen handen en helpen de groep aan een pand', laten de krakers weten.

'We zijn verontwaardigd over het feit dat de gemeente geen enkele oplossing heeft willen vinden om deze groep te huisvesten, terwijl het recht op onderdak een fundamenteel mensenrecht is. In plaats van dat de gemeente een oplossing zoekt in één van de honderden leegstaande kantoorpanden in Amsterdam, doen ze niets anders dan het uitkeren van een oprotpremie.'

Het pand van woningcorporatie de Key staat volgens de krakers al meer dan anderhalf jaar leeg. De vrijwilligers van de Vluchtkerk laten weten gebruik te gaan maken van het aanbod van de krakers. 'Vanuit ons nieuwe onderkomen zetten we onze protestactie voort', aldus de Vluchtkerk.