Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man bewusteloos geschopt op Nieuwendijk

12 juni 2013, 19.50 uur · Aangepast 14 juni 2013, 13.19 uur

Een 22-jarige jongen is tijdens Koninginnenacht zwaar mishandeld op de Nieuwendijk in het centrum.

Rond 02.00 uur hangen vier jongens voor de McDonalds op de Nieuwendijk net voorbij de Martelaarsgracht. Het slachtoffer is op dat moment wat eten aan het halen in de McDonalds. Zijn scooter staat voor de deur geparkeerd.

Één van de jongens uit de groep loopt richting de Haringpakkersstreeg maar bedenkt zich en loopt weer terug naar de McDonalds. Op dat moment komt de 22-jarige jongen net met zijn bestelling naar buiten gelopen. Hij wil op zijn scooter stappen maar wordt plotseling door de jongen aangevallen. De dader slaat het slachtoffer meerdere keren en terwijl hij op de grond ligt, schopt hij hem ook nog een paar keer tegen zijn hoofd. Pas een paar uur later wordt het slachtoffer met zwaar letsel wakker in het ziekenhuis.

Samen met de andere jongens loopt de dader na de schoppartij weg in de richting van de Haringpakkerssteeg. Het gaat om een man van 20 tot 25 jaar, hij is 1.75 tot 1.80 meter lang en had donkere schoenen met een witte zool aan. De politie is nog altijd op zoek naar hem en hoopt er op dat één van zijn vrienden zich meldt. Zij hebben het slachtoffer niet mishandeld maar deden ook niets om de dader tegen te houden.

Het slachtoffer maakt het nu redelijk. 'Alsof het een voetbal is, zo hard wordt hij tegen zijn gezicht geschopt', zegt een politiewoordvoerder in het programma Bureau 020. Volgens de woordvoerder had het heel anders met hem af kunnen lopen.

De politie is verbijsterd over het feit dat zeker tien voorbijgangers helemaal niets deden na de mishandeling. 'Uiteindelijk waren er gelukkig wel twee mensen die het slachtoffer te hulp schoten. (...) Je hoeft echt niet de held uit te hangen, maar bel in ieder geval 112', aldus een woordvoerder.

Klik hier voor de beelden van de mishandeling.

Mensen met tips of informatie kunnen contact opnemen met de politie: 0800-6070.