Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wilde staking werknemers PostNL in Sloterdijk

25 juni 2013, 13.16 uur · Aangepast 27 juni 2013, 13.30 uur

Ongeveer 80 chauffeurs van PostNL hebben dinsdagmiddag het werk neergelegd in de straat Jarmuiden in Sloterdijk.

Een woordvoerder van PostNL gaf desgevraagd aan dat vertegenwoordigers van de directie dinsdagmiddag in gesprek zijn gegaan met de chauffeurs. Daarbij heeft het bedrijf aangeboden recent gesloten contracten opnieuw te bekijken.

Op die manier hoopt PostNL de onvrede weg te nemen die is ontstaan door de aanstaande verhuizing van een distributiecentrum van Amsterdam Sloterdijk naar Halfweg. Daarbij zijn nieuwe routes vastgesteld en nieuwe tarieven bepaald. PostNL wil nu in de komende dagen op individuele basis met de chauffeurs gaan praten over de tarieven en de routes en is daarbij bereid de eerdere voorstellen te heroverwegen. 'We hopen hiermee een deel van het vertrouwen weer te hebben hersteld', aldus de woordvoerder.

Dankzij de opkomst van het winkelen via internet heeft PostNL steeds meer pakjes te bezorgen. Volgens het bedrijf is het logisch dat het tarief per pakje dan daalt en wordt aan de chauffeurs nog altijd een prijs geboden waarmee ze een behoorlijke omzet kunnen genereren. Hoe groot het verschil is tussen het tarief dat PostNL biedt en het bedrag dat de chauffeurs eisen kon de woordvoerder niet zeggen.

Klik hier voor nog een foto via Gespot