Zuidoost schiet noodlijdende voetbalclub te hulp

Niet alleen het Kwakoe-festival heeft jarenlang aan het infuus gelegen van de gemeente. Ook voetbalclub Zuidoost United kan het niet alleen.

De club die onlangs 200 wanbetalende leden royeerde, wordt ondanks hun financiële wanprestaties geholpen door het stadsdeel. Er is zelfs een kans dat hun schuld, van 100.000 euro, of een deel daarvan wordt kwijtgescholden. Volgens het stadsdeel is hulp een bittere noodzaak. Zij vinden dat de betalende sporters niet de dupe mogen worden van de wanbetalers.

Ongeveer 300 leden hebben wel gewoon contributie betaald. Ronald Esajas, voorzitter van Zuidoost United, gelooft in een goede toekomst: 'We hebben de juiste stappen ondernomen denken wij om ervoor te zorgen dat die wanbetalers geweerd worden.'

Zuidoost wil vooral opkomen voor de betalende leden. Het stadsdeel gaat ervan uit dat de club nog een zonnige toegemoet kan gaan, maar dan wel met begeleiding. Begin november wordt duidelijk of het stadsdeel de ton huurachterstand kwijtscheld.

Zuidoost United is drie jaar geleden ontstaan uit een fusie van drie noodlijdende voetbalclubs. Met hulp van het stadsdeel en de KNVB werd de club opgericht. Al in het eerste jaar lukte het de club niet om alle contributie te innen.