Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sigarenzaak A.J. Hartman in Oost overvallen

27 juni 2013, 18.30 uur · Aangepast 30 juni 2013, 15.36 uur · Foto: Martin Damen

Sigarenzaak A.J. Hartman op de Molukkenstraat in Oost is donderdagmiddag rond 16.15 uur door een man overvallen. De politie heeft Burgernet ingezet om de dader op te sporen.

Joshua woont naast de sigarenzaak en zag de man al een tijdje op en neer lopen in de straat. 'Het viel me op dat hij sinds een uur of 14.30 uur nerveus heen en weer liep, op een bankje ging zitten en dan weer even aan de telefoon hing. Hij zag er slordig en onverzorgd uit.' De politie weet nog niet of er een wapen is gebruikt en hoeveel er eventueel buit is gemaakt. 

Op 6 november 1993 kwam Andre Hartman in dezelfde zaak om het leven bij een overval op zijn zaak. De brug tegenover de zaak is in 2007 naar hem vernoemd. Door de jaren heen is de zaak nog vele keren overvallen.

De dader had volgens de politie een Pakistaans/junkachtige uiterlijk, type junk. Hij is rond de 18 jaar oud en is 1.75/1.80 meter lang. Hij had een zwarte capuchon over zijn hoofd, droeg een blauwe leren jas en een vale spijkerbroek.

Hij droeg grijze schoenen en is er lopend vandoor gegaan in de richting van de Celebesstraat. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie.