Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Camera in Noord speciaal voor overlastgezin

10 juli 2013, 18.41 uur · Aangepast 8 augustus 2013, 18.47 uur

In de Eierlandstraat in Noord wordt een camera van de gemeente geplaatst om één gezin in de gaten te houden dat voor overlast zorgt.

Burgemeester van der Laan besloot afgelopen maandag om de camera voor een periode van minimaal een half jaar te laten plaatsen. Officieel om een groep overlastgevende bewoners in de gaten te kunnen houden maar in de praktijk blijkt het om één gezin te draaien, de familie Dimitrov. Eerder heeft de woningbouwvereniging rondom het huis van de familie al drie camera's opgehangen.

Het gezin zou agressief en intimiderend zijn en voor overlast zorgen. Buurtbewoners zouden zich er daarom niet meer veilig voelen. De familie ontkent in alle toonaarden. 'Dat zijn allemaal leugens. (...) Als er zoveel geklaag is, waarom is de woningbouw dat niet naar de rechter gegaan?', zegt François Lonis voor de camera van AT5.

'Ik heb perfect contact met de buren. (...) Er zijn geen bewijzen. De mensen weten dat het leugens zijn maar toch treiteren ze ons. (...) Misschien omdat wij uit een Roma-familie komen en in de Roma-cultuur leven. Dat wordt waarschijnlijk niet geaccepteerd', besluit hij.

Update
In het AT5 nieuws sprak een boze Van der Laan zich duidelijk uit: 'Het overlastgevende gezin moet hun huis uit'