112

NL
V

Rechterhand Saban B. gewoon weer actief in Nederland

13 juli 2013, 13.32 uur · Aangepast 15 juli 2013, 01.15 uur

De rechterhand van de beruchte vrouwenhandelaar Saban B. is al een jaar gewoon weer actief in Nederland.

Dat onthult De Telegraaf vandaag. Saban B. staat te boek als meedogenloze, zeer gewelddadige uitbuiter van tientallen vrouwen. Hij opereerde als leider van een bende, die vrouwen in de prostitutie exploiteerde in Amsterdam en Utrecht. Hij dwong de meisjes een borstvergroting te ondergaan en ze moesten tatoeages zetten met zijn initialen.

B. is in Nederland veroordeeld, maar zit vooralsnog veilig in Turkije. Zijn rechterhand, Ufuk T., had binnen de organisatie van B. de taak om de meisjes onder de duim te houden. 'Hij was het beest van Saban. Hij hoekte de meisjes met knuppels neer, om ze vervolgens in het ijskoude water te gooien om zo de blauwe plekken en zwellingen tegen te gaan. En na zo'n afranseling zette hij ze gewoon weer achter het raam', zegt een voormalig lid van de bende van Saban.

En die Ufuk T. woont volgens De Telegraaf alweer een jaar in Nederland. Illegaal, met een vals paspoort. En ook nu is hij weer aangesloten bij een bende die zich bezighoudt met vrouwenhandel. Deze bende laat de vrouwen vanuit doodgewone woonhuizen werken en biedt de meisjes aan via internet.