Ajax

Kenneth Vermeer blijft de eerste keeper van Ajax

19 juli 2013, 11.56 uur · Aangepast 19 juli 2013, 19.32 uur

clyde
clyde

Kenneth Vermeer is ook dit seizoen voorlopig de eerste doelman van Ajax. Hij krijgt opnieuw de voorkeur boven Jasper Cillessen, die zich weer moet troosten met een bijrol.

Trainer Frank de Boer heeft Vermeer opgenomen in zijn selectie voor het oefenduel van vrijdag met Werder Bremen. Hij verklapte eerder al dat tijdens die wedstrijd weer duidelijk zou worden wie voorlopig de zijn eerste keus onder de lat zou zijn. Jasper Cillessen speelt vrijdag met een andere ploeg van Ajax tegen Osasuna. Eerder werd al bekend dat Vermeer het shirt met nummer 1 zal dragen.

Het is nog niet duidelijk of De Boer wil meewerken aan een tijdelijk vertrek van Cillessen. Roda JC zou de talentvolle keeper willen huren. 'Het liefst hou ik ze allebei', zei De Boer. 'Maar we moeten daar eens over praten.'

Ajax bestrijdt Werder Bremen volgens De Boer met het beoogde raamwerk voor het komende seizoen. Joël Veltman, eveneens een rechtsbenige centrale verdediger, hoort bij de selectie die het tegen Werder Bremen opneemt. Dat geldt ook voor Bojan Krkic, huurling van FC Barcelona.