112

NL
V

Auto klemgereden om speelgoedpistool 3-jarig jongetje

23 juli 2013, 12.26 uur · Aangepast 25 juli 2013, 12.55 uur

De politie heeft afgelopen weekend in Amsterdam een gezin klemgereden vanwege een speelgoedpistool dat het 3-jarige zoontje op de kermis in Tilburg had gewonnen.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Het gezin werd zaterdag door maar liefst zes politie-auto's klemgereden bij de Haarlemmer Houttuinen in het centrum. Vervolgens werd het gezin via een megafoon gesommeerd om de auto uit te stappen. Daarna moesten ze knielen en hun handen in de nek leggen.

Het speelgoedgeweer was door de 3-jarige Amir gewonnen op de kermis bij het eendjes vissen. Hij stak de loop ervan uit het dakraam van de auto en daarom greep de politie in. De Tilburgse bestuurder, Anwar Chakir, werd in de boeien geslagen. De politie moest al snel constateren dat het om een misverstand ging.

Volgens de politie waren de ramen van de auto geblindeerd en had het om een echt geweer kunnen gaan. De familie uit Tilburg gaat een klacht indienen. Het jongetje werd tijdens de actie ook onder schot gehouden. Volgens zijn moeder is hij er erg van geschrokken en rent hij direct naar binnen bij het horen van een sirene.