Ajax

Supportersgroepen Ajax boycotten Open Dag

23 juli 2013, 13.21 uur · Aangepast 24 juli 2013, 18.26 uur

Op de Open Dag van Ajax aanstaande donderdag zullen de supportersgroepen de F-side, de AFCA Supportersclub, VAK410, South Crew en N.U.A. niet aanwezig zijn.

Zij vinden dat Ajax helemaal niet heeft geluisterd naar de input van de supporters en dat zij een plan hebben bedacht waar zij helemaal niet achter staan. Dit meldt de supporterswebsite AFCA.nl.

Volgens AFCA is de Supporters Vereniging Ajax (SVA) de enige groep supporters die wél aanwezig is bij de Open Dag. 'Bij de SVA had men bedacht dat hun leden een VIP behandeling zouden moeten krijgen en dat zij op de eretribune plaats mochten nemen. Dan zou je verwachten dat de trouwe seizoenskaarthouders op z'n minst in de Koninklijke Loge plaats zouden mogen nemen. Of in het bubbelbad met de wijvenselectie. Niks is minder waar. SVA vindt de seizoenskaarthouders namelijk totaal niet belangrijk', schrijft AFCA in een verklaring op de website.

De fantieke supporters vinden dat de SVA er niet is voor de supporters maar 'alleen voor hun eigen clubje'. De jaarlijkse Open Dag van Ajax start donderdag om 11.00 uur aan de noordzijde van de Arena. Op de officiële website van Ajax staat overigens nog te lezen dat South Crew wel aanwezig zal zijn om fans te laten zien hoe zij spandoeken maken.