Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Verdronken Jaïro (5) was met oppas mee'

24 juli 2013, 11.36 uur · Aangepast 26 juli 2013, 02.32 uur

De 5-jarige Jaïro die maandagmiddag in het water aan de Bert Haanstrakade op IJburg verdronk, was met zijn 21-jarige oppas mee. Dat zegt Jozef Rammelt, de advocaat van de 42-jarige eigenaresse van de BSO Jungle Jane Kids.

De kleuter maakte geen deel uit van de BSO, maar kende de kinderen wel die op dat moment bij de BSO waren aangesloten. De oppas was 'op dat moment' niet in dienst van de BSO, aldus de advocaat. Of hij ooit wel eens voor de BSO werkte, weet Rammelt niet.

De 42-jarige eigenaresse en de 21-jarige oppas werden gisteren door de politie aangehouden en verhoord. Zij zijn dinsdagavond na verhoor heengezonden. Volgens een familielid van het jongetje, die dinsdag contact opnam met AT5, is de 21-jarige man de neef van Jaïro.

Volgens de advocaat blijven zowel de eigenaresse van de BSO als de oppas verdachten in de zaak. Vooralsnog zou het incident geen gevolgen hebben voor de BSO.

Maandagmiddag rond 13.15 uur verdween Jaïro onder water. Zowel politie als brandweer waren snel ter plaatse en duikers van de brandweer hebben het jongetje uit het water gehaald waarna onmiddellijk de reanimatie is gestart. Het kind werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Kort na aankomst in het ziekenhuis is hij overleden.