112

Gestolen taxi crasht na lange achtervolging

3 augustus 2013, 13.01 uur · Aangepast 6 augustus 2013, 11.03 uur · Foto: twitter/ @PolAfoortOost

Een taxi, gestolen op Schiphol, is vanochtend na een lange achtervolging op de A1 bij Terschuur gecrasht.

De auto werd vanochtend op de taxistandplaats bij Schiphol gestolen terwijl de chauffeur klanten aan het helpen was. Omdat de taxi was uitgerust met een track&trace systeem, was de politie de vluchtende autodief al snel op het spoor. 

In een eerste poging de achtervolging stoppen, sloot de politie de taxi in. Daarbij reed de dief hard op één van de politieauto's in. De politiewagen liep daarbij grote schade op en moest de achtervolging staken. Dat leverde nog een gevaarlijke situatie op omdat de auto op de snelweg stil stond. 

Het is nog niet duidelijk hoe de taxi uiteindelijk gestopt is, op de foto is te zien dat deze met een klap tot stilstand lijkt te zijn gekomen.  

De dief raakte bij de klap niet gewond en is aangehouden. Meer details over de verdachte zijn nog niet bekend, de marechaussee heeft de zaak in onderzoek. Door de opruimwerkzaamheden staan er nog altijd lange files in beide richtingen tussen Amersfoort en Barneveld.

Zojuist meegereden #achtervolging gestolen taxi uit #Amsterdam. Met dit resultaat #A1 (zie foto) ^DH pic.twitter.com/iHszWhPOAI

— Politie Amersfoort O (@PolAfoortOost) August 3, 2013