Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rochdale mag 'treitergezin' in Noord uit huis zetten

8 augustus 2013, 14.42 uur · Aangepast 10 augustus 2013, 14.54 uur

Het gezin Dimitrov uit de Eierlandstraat in Noord mag uit huis worden geplaatst door woningbouwvereniging Rochdale. Dit bepaalde de kantonrechter vanmiddag.

Het gezin moet binnen twee weken de woning verlaten. Waar ze terecht kunnen daarna is nog niet bekend. Er wordt gezocht naar een passend tijdelijk onderkomen voor de familie.

De uitzetting is onderdeel van de zogenaamde treiteraanpak van de gemeente om woonoverlast tegen te gaan. Als andere maatregelen niet helpen in deze aanpak is een gedwongen verhuizing een uiterst middel van de gemeente. En dat was voor dit gezin het geval.

Volgens Rochdale zorgt de familie al sinds 2000 voor structurele overlast. De woningcorporatie beschuldigde de familie van meerdere wangedragingen. Maar de rechter is van mening dat niet te achterhalen valt of dit echt gebeurd is. Wel is gebleken dat buurtbewoners zijn geïntimideerd.

Zo zouden ze zijn gewaarschuwd om niet naar de politie te gaan. Daarnaast heeft één van de familieleden ernstig wangedrag vertoond tegenover een medewerker van de woningcorporatie. Voor de rechter reden genoeg om toestemming te geven tot een ontruiming.

De gemeente laat in een reactie weten tevreden te zijn met de uitspraak.